1. YLEISTÄ

1.1 EU:n Tietosuoja-asetus astui voimaan 25.5.2018. Tietosuoja-asetus koskee henkilötietojen käyttöä ja säilytystä. Tästä selosteesta voit lukea, miten Superelectric.fi / Smart Coast kerää ja käsittelee sinuun liittyviä tietoja.

1.2 Tietosuojaselosteen piiriin kuuluvat ne tiedot, joita annat meille, tai joita keräämme käyttäessäsi palveluitamme, kuten esim. nettisivustoa, uutiskirjettä, kilpailuja, sähköposteja, ja muita vastaavia.

1.3 Superelectric.fi / Smart Coast (“Superelectric”, “Superelectric.fi” tai “me”) toimii rekisterinpitäjänä niille henkilökohtaisille tiedoille, joita annat meille. Mikäli sinulla on kysyttävää tietosuojaselosteestamme, tulee sinun olla yhteydessä kirjallisesti tai puhelimitse asiakaspalveluumme. Löydät yhteystietomme kohdasta 7.

2. MITÄ HENKILÖTIETOJA KERÄÄMME JA MITEN KÄSITTELEMME SINUN HENKILÖTIETOJASI NOUDATTAEN VOIMASSA OLEVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ

2.1 Kun vierailet Superelectric.fi-sivustolla, järjestelmämme kerää automaattisesti tietoja sinusta ja siitä, miten käytät sivustoamme. Järjestelmämme rekisteröi tietoa mm.  käyttämästäsi selaimesta, hakusanoista, tuote- ja kategoriasivuista, IP-osoitteestasi, verkkosijainnistasi sekä tietokoneestasi, älypuhelimestasi tai tabletistasi, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi, optimoida Superelectric.fi:n toimivuutta sekä tehdä relevanttia markkinointia.

Oikeusperustan sille, miten käsittelemme tietojasi sivustolla käyntiin liittyen löydät EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6. artiklasta, 1. kappaleen kohdasta f.

2.2 Kun tilaat Superelectric.fi:n suoramarkkinointia, esim. Twitter-sivujemme, uutiskirjeiden, tai vastaavien muodossa, rekisteröimme nimesi, sähköpostiosoitteesi ja muita tilauksen yhteydessä vapaaehtoisesti antamiasi tietoja. Päämääränä on pystyä lähettämään relevanttia markkinointimateriaalia sinulle. Oikeusperusta tietojen keruulle löytyy EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6. artiklasta, 1. kappaleen kohdasta f.

2.3 Kun ostat tuotteen Superelectric.fi:stä tai kommunikoit kanssamme sivustomme kautta, rekisteröimme meille antamasi tiedot, kuten esim. nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, valitsemasi maksutavan, toimitustavan, IP-osoitteen, sekä ne tuotteet, jotka ostat ja mahdollisesti palautat meille. Nämä tiedot rekisteröidään, jotta voimme toimittaa sinulle tilaamasi tuotteet sekä hoitaa ja ylläpitää oikeuttasi palauttaa tuotteita ja reklamoida niistä perustuen EU:n yleisen tietosuja-asetuksen 6. artiklan 1. kappaleen kohtaan b. Lisäksi sivustomme kautta tehdyistä ostoksistasi kerätään tietoa siksi, jotta voimme noudattaa kirjanpitoa koskevaa lainsäädäntöä perustuen EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6. artiklan 1. kappaleen kohtaan c. IP-osoitteen rekisteröinti johtuu siitä, että Superelectric.fi pyrkii estämään ja ehkäisemään petoksia. Oikeusperusta tietojen keräämiseen tältä osin löytyy EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6. artiklan 1. kappaleen kohdasta f.

3. HENKILÖTIETOJEN VASTAANOTTAJAT

3.1 Superelectric.fi välittää tiedon nimestäsi, osoitteestasi, sähköpostiosoitteestasi, puhelinnumerostasi sekä toivomastasi toimitustavasta kuljetuspalveluille kuten DHL, tai muu vastaava, jotka huolehtivat meiltä tilaamiesi tuotteiden kuljetuksesta ja toimittamisesta. Mikäli ostat tuotteita, joita ei löydy varastoltamme, voidaan tietosi poikkeuksellisesti antaa tavarantoimittajalle, joka huolehtii siinä tapauksessa tuotteen toimittamisesta sinulle.

3.2 Koska käytämme ulkoisia yhteistyökumppaneita liittyen mm. tekniseen toimintaan, sivustomme parantamiseen, suostumusten keräämiseen uutiskirjeen lähettämistä varten, kilpailuihin osallistumiseen, relevanttiin markkinointiin sekä yrityksemme ja tuotteidemme arvosteluun, voidaan nimesi ja sähköpostiosoitteesi välittää myös niille.

Välitämme yhteystietojasi mm. seuraaville ulkoisille yhteistyökumppaneille EU:n sisällä:

  • Stripe
  • DHL
  • PostNL
  • Posti
  • Klarna

Osa yllä mainituista yhteistyökumppaneista toimii henkilötietojen käsittelijöinä, jotka käsittelevät ohjeidemme mukaisesti niitä tietoja, joista olemme juridisesti vastuussa. Kaikki meidän puolestamme henkilötietoja käsittelevät ulkoiset yhteistyökumppanimme ovat tehneet yrityksemme kanssa kirjallisen henkilötietojen käsittelysopimuksen, jossa he sitoutuvat käsittelemään tietoja ehdottoman luottamuksellisesti. Yksikään ulkopuolisista yhteistyökumppaneistamme ei siten saa käyttää sinun henkilötietojasi muutoin kuin toteuttaakseen sitä sopimusta, joka heillä on meidän kanssamme.

Jotta sinulle voidaan tarjota Klarnan maksutapoja, välitämme sinusta Klarnalle tietoa, kuten yhteystietosi ja tiedot tilauksesta, jotta Klarna voi arvioida, voidaanko sinulle tarjota eri maksutapoja, ja tarjota sinulle sopivat maksutavat.

Käyttämistämme ulkoisista henkilötietojen käsittelijöistä muutama, kuten Google Analytics/Google LLC., Sendin Blue, PayPal, Stripe, Triple-A ja Amazon sijaitsevat EU:n ulkopuolella, tarkemmin mainittuna Yhdysvalloissa. Takuu turvallisesta tiedonsiirrosta EU-maiden ja Yhdysvaltojen välillä on taattu henkilötietojen käsittelijöiden sertifioinnin kautta EU-U.S. Privacy Shieldin alaisuudessa, ks. EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 45. artikla.

4. SINUN OIKEUTESI

4.1 Jotta voimme olla mahdollisimman avoimia ja läpinäkyviä henkilötietojesi käytön suhteen, rekisterinpitäjänä meidän tulee kertoa sinulle oikeuksistasi.

4.2. Oikeus saada pääsy tietoihin

4.2.1 Sinulla on milloin tahansa oikeus pyytää saada nähtäväksesi ne tiedot, joita olemme rekisteröineet sinusta, sekä tieto siitä, mihin tarkoitukseen niitä käytetään, miten henkilökohtaiset tietosi on kategorisoitu, kuka vastaanottaa ja käsittelee tietojasi, sekä mistä sinua koskevat tiedot on kerätty.

4.2.2 Sinulla on oikeus pyytää sähköpostitse lähetettävä kopio niistä henkilötiedoista, joita olemme keränneet sinusta. Mikäli haluat kopion tiedoistasi, tulee sinun lähettää siitä kirjallinen pyyntö osoitteeseen info@superelectric.fi. Me lähetämme ainoastaan sellaiset tiedot, jotka liittyvät suoraan siihen sähköpostiosoitteeseen, josta pyyntö on meille lähetetty. Toisin sanoen et voi pyytää sellaisia tietoja lähetettäväksi, jotka liittyvät eri sähköpostiosoitteeseen kuin siihen, josta olet meihin yhteydessä.

4.3 Oikeus tietojen oikaisuun

4.3.1 Sinulla on oikeus saada virheelliset henkilötietosi korjattua meidän toimestamme, jotta emme käytä sinusta virheellisiä tietoja asioidessasi kanssamme. Mikäli huomaat, että käytämme virheellisiä henkilötietojasi, tulee sinun huomauttaa siitä kirjallisesti asiakaspalveluumme, jotta voimme korjata virheen.

4.4 Oikeus tietojen poistoon

4.4.1 Sinulla on tietyissä olosuhteissa oikeus poistattaa kaikki tai osa henkilötiedoistasi meidän toimestamme. Tämä pätee esim. jos peruutat suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn, eikä meillä ole juridista perustaa henkilötietojen käsittelyn jatkamiselle. Mikäli henkilötietojesi käsittelyn jatkaminen on välttämätöntä, emme ole velvoitettuja poistamaan sinusta rekisteröityjä tietoja. Tämä pätee silloin, kun meidän tulee täyttää omat juridiset velvoitteemme tai jotta oikeudelliset vaatimukset voidaan määrittää, täyttää tai niihin voidaan vastata poliisitutkinnan yhteydessä. Henkilötietojen poisto on mahdollista vain takautuvasti. Mikäli pyydät henkilötietojesi poistoa, on sinun huomioitava, että sinusta kerätään tietoja uudelleen, mikäli käytät yrityksemme etuja tai palveluja tulevaisuudessa.

4.5 Oikeus rajoittaa käsittely säilytykseen

4.5.1 Sinulla on tietyissä olosuhteissa oikeus rajoittaa henkilötietojesi käyttö pelkkään säilytykseen, mikäli koet, että käytössämme olevat henkilötietosi ovat virheellisiä.

4.6 Oikeus tietojen siirtoon

4.6.1 Sinulla on tietyissä olosuhteissa oikeus saada konekielisessä formaatissa oleva kopio niistä henkilötiedoista, jotka olet itse antanut meille, aivan kuten sinulla on oikeus siirtää omat henkilötietosi toiselle rekisterinpitäjälle.

4.7 Vastustamisoikeus

4.7.1 Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä liittyen suoramarkkinointiin, mukaan lukien siihen profilointiin, segmentointiin ja analyysiin, jota me toteutamme, jotta voimme tuottaa sinulle relevanttia viestintää ja markkinointia.

4.7.2 Sinulla on oikeus henkilökohtaisiin olosuhteisiin liittyvistä syistä vastustaa henkilötietojesi sellaista käsittelyä, johon meillä on laillinen oikeusperuste, ks. kohdat 2.1 ja 2.3.

4.8 Oikeus perua suostumus

4.8.1 Sinulla on oikeus perua suostumuksesi suoramarkkinointiin, kuten esim. uutiskirjeen tilaukseen. Mikäli haluat perua suostumuksesi, tulee sinun tehdä se kirjallisesti osoitteeseen info@superelectric.fi, ks. kohta 4.2.2.

4.9 Valitusoikeus

4.9.1 Sinulla on milloin tahansa oikeus valittaa Tietosuojavaltuutetulle (Ratapihantie 9, 6. krs, 00530 Helsinki, puh. 029 56 16670, sähköposti tietosuoja@om.fi) yrityksemme tavasta käsitellä henkilötietojasi. Valitus suositellaan tehtäväksi kirjallisesti käyttämällä Tietosuojavaltuutetun verkkosivuilta löytyviä lomakkeita: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/materiaalia/lomakkeet/asiointilomakkeet.html.

5. HENKILÖTIETOJEN POISTAMINEN

5.1 Superelectric.fi:n käytön yhteydessä kerätyt henkilötietosi, mukaan lukien nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, valitsemasi maksu- ja toimitustapa, IP-osoitteesi, ostamasi ja mahdollisesti palauttamasi tuotteet, käyttämäsi selain, käyttämäsi hakusanat, katsomasi tuotteet ja kategoriat, verkkosijaintisi, tiedot tietokoneestasi, älypuhelimestasi tai tabletistasi sekä muiden palveluidemme (Twitter-sivut, kilpailut, uutiskirjeet, tai muut vastaavat, ks. kohdat 2.1, 2.2 ja 2.3) käytön yhteydessä kerätyt tiedot tullaan 2 vuoden kuluttua joko poistamaan kokonaan tai muuttamaan täysin anonyymeiksi siten, ettei niitä voi enää yhdistää sinuun. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, ettet ole sinä aikana ollut vuorovaikutuksessa yrityksemme palvelujen kanssa, mukaan lukien vieraillut sivustollamme, tehnyt ostoksia verkkokaupassamme, osallistunut kilpailuihimme, tai lukenut tai klikannut sähköpostejamme tai mainoksiamme, jne.

5.2 Superelectric.fi:n käytön yhteydessä kerätyt henkilötietosi, mukaan lukien nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, valitsemasi maksu- ja toimitustapa, IP-osoitteesi, ostamasi ja mahdollisesti palauttamasi tuotteet, käyttämäsi selain, käyttämäsi hakusanat, katsomasi tuotteet ja kategoriat, verkkosijaintisi, tiedot tietokoneestasi, älypuhelimestasi tai tabletistasi sekä muiden palveluidemme (Twitter-sivut, kilpailut, uutiskirjeet, tai muut vastaavat) käytön yhteydessä kerätyt tiedot tullaan suostumuksen perumisen yhteydessä poistamaan kokonaan tai muuttamaan täysin anonyymeiksi siten, ettei niitä voi enää yhdistää sinuun. Tietojasi voidaan kuitenkin säilyttää pidempään mikäli se on välttämätöntä, jotta oikeudelliset vaatimukset voidaan määrittää, täyttää tai niihin voidaan vastata, tai mikäli voimassaolevan lainsäädännön noudattaminen edellyttää henkilötietojesi säilyttämistä.

5.3 Ne henkilötiedot, jotka olemme keränneet Superelectric.fi-verkkosivustolta tehdyn tilauksesi yhteydessä tullaan lähtökohtaisesti poistamaan tai muuttamaan anonyymeiksi 2 vuoden jälkeen sen kalenterivuoden päättymisestä, jolloin tilaus on tehty. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, ettet ole sinä aikana ollut vuorovaikutuksessa yrityksemme palvelujen kanssa, mukaan lukien vieraillut sivustollamme, tehnyt ostoksia verkkokaupassamme, osallistunut kilpailuihimme, tai lukenut tai klikannut sähköpostejamme tai mainoksiamme, jne. Tietojasi voidaan kuitenkin säilyttää pidempään mikäli se on välttämätöntä, jotta oikeudelliset vaatimukset voidaan määrittää, täyttää tai niihin voidaan vastata, tai mikäli voimassaolevan lainsäädännön noudattaminen edellyttää henkilötietojesi säilyttämistä. Yrityksen kirjanpitoaineistoa säilytetään 6 vuoden ajan varainhoitokauden loppuun asti, jotta voimme täyttää kirjanpitolainsäädännön vaatimukset.

6. TURVALLISUUS

6.1  Superelectric.fi / Smart Coast on toteuttanut kaikki suositellut tekniset ja organisatoriset turvallisuustoimenpiteet estääkseen sen, että sinun henkilökohtaiset tietosi joko huolimattomuuden tai laittomuuksien vuoksi tuhoutuisivat, häviäisivät, muuttuisivat, vaarantuisivat, joutuisivat väärinkäytön kohteeksi tai päätyisivät vääriin käsiin tai ulkopuolisten tahojen tietoon.

6.2 Vain sellaiset työntekijät, joilla on laillinen tarve työnsä puolesta käsitellä henkilötietojasi, pääsevät niihin käsiksi.

7. YHTEYSTIEDOT

7.1 Superelectric.fi / Smart Coast toimii rekisterinpitäjänä niille henkilötiedoille, joita kerätään sivustomme kautta.

7.2 Mikäli haluat käyttää yhtä tai useampaa kohdassa 4 kuvailtua oikeuttasi, tai sinulla on kysyttävää tai huomautettavaa yrityksemme tietosuojaselosteesta, voit ottaa yhteyttä:

SuperElectric.fi / Smart Coast

info@superelectric.fi